Orthomoleculair

Ortho wattes? Orthomoleculair!

De term orthos komt uit het Grieks en betekend juist, recht, goed of gezond. Moleculair heeft betrekking op de molecuul, die zich in jou lichaam bevinden. De Orthomoleculaire voeding heeft als doel om al jouw lichaamscellen van de juiste hoeveelheid voedingstoffen te voorzien. Behalve vitaminen en mineralen zijn de juiste aminozuren, vetzuren en Fytonutriënten ook van belang.

 

PHPD; Pijntje Hier, Pijntje Daar!

Blijf niet doorlopen met je klachten! Als jouw lichaam de juiste voeding binnen krijgt waardoor al jouw lichaamscellen optimaal kunnen functioneren. Maar ook dat jouw organen allemaal goed hun werk kunnen doen en jouw immuunsysteem alles aan kan, verdwijnen klachten en blijven ziektes buiten de deur.

Orthomoleculaire voeding past dus bij een gezonde leefstijl. Het belangrijkste doel van orthomoleculaire voeding is in de eerste plaats om je gezondheid te optimaliseren met behulp van een gezond voedingspatroon. Dat is nodig, want onze moderne voeding bevat steeds meer ongezonde verzadigde vetten, transvetten en geraffineerde suikers. Daarnaast barst onze voeding van allerlei chemische geur- , kleur- , smaak- en bewaarstoffen. Bekend onder de E-nummers.

We doen niet aan diëten, dat is ff lekker!

Een orthomoleculair dieet die bestaat namelijk niet. Een dieet betekent dat je iets voor een bepaalde periode doet. Hierdoor wordt deze periode ook moeilijk en hou je het vaak niet vol. Dus geen dieet maar een verandering van je leefstijl die gezond is. Dat doen we stap voor stap, een leefstijl die bij jouw past en die je volhoud.

 

Koolhydraten tellen is niet nodig! Bij orthomoleculaire voeding gaat het om de juiste verhouding. De verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Ik zoek persoonlijk voor jou recepten, dat kan zijn uit kookboeken of online maar ondertussen heb ik al heel wat eigen recepten die zijn onderbouwd met een stukje kennis op basis van orthomoleculaire therapie. Deze recepten gaan jou helpen met een gezonde levensstijl en het behalen van jouw doel. Na een paar maanden heb je voldoende inspiratie en kennis opgedaan en kun je het moeiteloos zelf voortzetten. Klachtvrij en vol energie!

 

Het leven is een lopend buffet, schep op wat energie geeft!

Ik als orthomoleculair voedingsadviseur zal ik met mijn voedingsadviezen veel meer kijken naar de individuele behoeften. Niet alleen naar geslacht en leeftijd, maar ook in hoeverre het lichaam van de behandelde persoon in staat is om deze voedingsstoffen goed op te nemen. Het vermogen om voedingsstoffen op te nemen verschilt namelijk enorm per persoon.

Genezen doen we al duizenden jaren!

Na de 2e wereldoorlog werden onder meer antibiotica steeds wijder verspreid als middel tegen infectieziekten. De kracht van voeding werd hierdoor naar de achtergrond geschoven. Vanaf de jaren ’60 kwam hier weer meer aandacht voor. De term orthomoleculaire geneeskunde werd voor het eerst genoemd in 1965 door Nobelprijswinnaar Linus Pauling, in het bekende medische tijdschrift ‘Science’.

 


LATEN WE DOOR HET LEVEN DANSEN!